Skip to main content

Veelgestelde vragen over Ziggo

Hoe kan ik overstappen naar een nieuwe internet service provider?

Overstappen – Door een postcodecheck te doen via Glasvezelloket.nl kan je alvast kijken welke internet provider bij je past qua internet snelheid, eventueel tv pakket mogelijkheden en natuurlijk qua prijs. Je kunt via de website van een nieuwe provider een internet abonnement af sluiten. De betreffende provider kan de overstap van je huidige provider naar je nieuwe provider volledig afhandelen via de overstapservice. Met de ‘overstapservice’ wordt eigenlijk het minder leuke gedeelte bedoelt, het opzeggen bij je huidige provider. De afhandeling hiervan wordt volledig overgenomen door je nieuwe provider. Vanzelfsprekend kan je dit doen als je geen opzegtermijn meer hebt bij je huidige provider.

Providers die hier in ieder geval aan mee werken zijn: Online.nl, XS4ALL, Ziggo, KPN, Delta Fiber Nederland, Odido, Youfone, Plinq, Qonnected, Trined en Freedom Internet.

Waar staat de wifi promise van Ziggo voor?

Ziggo garandeert overal in huis perfecte wifi. Allereerst zal een klantenservice medewerker op afstand meekijken naar de performance van de wifi in huis, met advies kunnen eventueel verbeteringen doorgevoerd worden. Indien de performance verbeterd kan worden door een nieuwe modem, dan wordt dat opgestuurd. In enkele gevallen is ook de nieuwe modem ook niet toereikend in dat geval zullen er wifi boosters uitkomst bieden.  

Hoe werkt Ziggo GO en wat zijn de voordelen ervan?

Door de Ziggo GO -app te downloaden kan je van elk scherm je tv maken. Kijk waar en wanneer je wilt op de scherm (smartphone, tablet, laptop) die je wilt naar je favoriete tv programma’s. Je kunt naar live tv kijken maar kan ook op een later moment met replay tv een programma bekijken. Ook kan je direct of gedownload naar films en series kijken.

Wat is het verschil tussen kabel en glasvezel?

Een groot verschil tussen kabel en glasvezel internet is dat het laatste een open netwerk is waardoor meerdere providers hun diensten kunnen leveren via het bestaande glasvezel netwerk wat onder de grond ligt, dit is door de concurrentie positief voor de consument. Bij kabel is er vaak maar één provider actief waardoor de consument alleen bij de betreffende provider diensten kan afnemen. Bij glasvezel ligt de up- en downloadsnelheid bijvoorbeeld bij een gigabit (1.000 Mb/s) gelijk aan elkaar. Bij kabel is de uploadsnelheid vaak een tiende van de downloadsnelheid.