Skip to main content
Hasselt krijgt glasvezelnetwerk

Hasselt krijgt glasvezelnetwerk

In Hasselt is de schop in de grond gezet voor aanleg van het glasvezel netwerk. De werkzaamheden om het glasvezel netwerk te plaatsen zal tot eind dit jaar duren. De verwachting is dat vanaf begin 2022 de aangesloten woningen actief van glasvezel internet gebruik kunnen maken.

De corona pandemie heeft laten zien dat een goede internet verbinding een must is om goed thuis te kunnen werken. Ook na de pandemie zullen er meer mensen thuis blijven werken maar ook voor zorg en onderwijs zijn mensen aangewezen op snel en stabiel internet geeft wethouder Maarten Slingerland aan. De gemeente is blij dat ze meegaan in de ontwikkeling om dit te kunnen faciliteren aan voor de inwoners van de gemeente Zwartewaterland. Het aanleg van het glasvezel netwerk is eerder dit jaar begonnen in Zwartsluis.

Voor de zomer kunnen de bewoners in Zwartsluis gebruik maken van hun glasvezel verbinding. In Genemuiden zal eind van dit jaar het glasvezel netwerk onder de grond liggen waardoor de inwoners begin 2022 de beschikking hebben over glasvezel internet.