Skip to main content
IJburg en Eibergen totaal overgestapt naar glasvezel

IJburg en Eibergen totaal overgestapt naar glasvezel

KPN heeft IJburg en Eibergen en nog 4 andere gebieden volledig over gesloten op hun glasvezelnetwerk, diensten over het koper netwerk is hiermee volledig gestaakt. KPN zet hiermee verder stappen in de transitie van het koper netwerk naar het glasvezel netwerk. Daar waar glasvezel ligt, wordt het koper netwerk buiten werking gezet.

In IJburg zijn 8.800 koper aansluitingen volledig overgezet naar het naar het veel snellere glasvezel netwerk. Inmiddels zijn al 2,8 miljoen aansluitingen volledig over gesloten van koper naar glasvezel en de komende jaren zullen miljoenen volgen.    

De telefooncentrale op de Maria Austriastraat in IJburg is hiermee buiten werking komen te staan en zal een woning bestemming krijgen.

In Eibergen hebben nu alle 4.500 aansluitingen toegang tot glasvezel. Telefooncentrales zijn gehuisvest in grote panden, deze gebouwen zijn met de overgang naar glasvezel overbodig geworden omdat glasvezel centrales maar een fractie van de ruimte innemen. Hiermee zullen veel telefooncentrale panden een nieuwe bestemming krijgen, zoals ook de centrale aan de Simmelinkstraat.

Overstappen naar glasvezel

KPN heeft de startschot gegeven om als eerste de zes proefgebieden over te sluiten op het glasvezelnetwerk. Hiermee wordt supersnel internet via glasvezel de standaard en zal vanaf 2023 in een hogere tempo gebieden en plaatsen volledig over gaan naar glasvezel.