Skip to main content
KPN gestart met aanleg glasvezelnetwerk in Drunen

KPN gestart met aanleg glasvezelnetwerk in Drunen

KPN heeft de startschot gegeven voor aanleg van het glasvezelnetwerk in Drunen, dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Heusden. Hiermee troeft KPN de concurrent Delta Fiber Nederland af. Deze glasvezelexploitant is dit jaar gestart met een vraagbundelingscampagne, hiermee wordt het potentieel van glasvezelafname door de bewoners in Drunen vast gesteld. Delta Fiber Nederland had de ondergrens van interesse van afname van glasvezel op 25 procent gesteld, echter heeft Drunen na het vraagbundelingstraject niets meer vernomen van Delta Fiber Nederland. Inmiddels is KPN in dit gat gesprongen voor aanleg van glasvezel in Drunen. 

Glasvezel in Nederland

Naar verwachting zal ruim 80% van Nederland toegang hebben tot een glasvezel aansluiting in vijf jaar tijd. KPN is momenteel in een hoge tempo haar kopernetwerk aan het vervangen voor glasvezel. Vanaf september 2021 zal KPN in stappen het kopernetwerk uitgezet worden waar reeds glasvezel beschikbaar is. Er vind momenteel nog wel onderhoud aan het kopernetwerk maar technisch wordt er niet verder in geïnvesteerd.

Wil je ook weten of je glasvezel kunt krijgen? Doe de postcodecheck via Glasvezelloket.nl om te kijken of je ook een glasvezel abonnement kunt afsluiten.