Skip to main content
ACM geeft KPN toestemming om sneller glasvezel uit te rollen

ACM geeft KPN toestemming om sneller glasvezel uit te rollen

De toezichthouder Autoriteit Consument & Markt heeft besloten dat KPN samen met de investeerder APG glasvezel mag uitrollen. Enkele pensioenfondsen worden beheerd door APG, waaronder de pensioenfonds ABP, de grootste pensioenfonds van Nederland.

Voor de uitrol van glasvezel in buitengebieden is KPN een joint-venture gestart met APG, de benodigde toestemming om aan de slag te gaan is nu door het ACM gegeven.

Door de joint venture kan er nu sneller 700 duizend glasvezelaansluitingen onder de grond geplaatst worden. Plaatsen waar dit onder andere zal gebeuren zijn: Zuidoostbeemster, Ankerveen en Grou. Met het aanleg van het glasvezel netwerk zal naast de hoofdaanbieder KPN ook internet service providers zoals Online.nl en Youfone, die gebruik maken van het KPN glasvezel netwerk, hun glasvezel internet pakketten kunnen aanbieden.

In sommige kleinere kerngebieden heeft Ziggo zijn kabelnetwerk liggen. Dit zal betekenen dat ook in de kleinere plaatsen meer keuze zal zijn om over te stappen naar een andere internet provider.