Skip to main content
Nijmegen voor ruim 75% aangesloten op KPN glasvezelnetwerk

Nijmegen voor ruim 75% aangesloten op KPN glasvezelnetwerk

KPN heeft aangekondigd dat de glasvezelaanleg voor ruim 75% reeds is gerealiseerd. In 2022 zal de stad Nijmegen grotendeels aangesloten zijn op het KPN glasvezelnetwerk.

Het project is in 2019 gestart en inmiddels zijn de wijken Oosterhout en Bottendaal bijna volledig aangesloten op glasvezel. De wijken Dukenburg, Wolfskuil, Biezen en Hatert zullen daarna aan de beurt komen. Momenteel wordt in de wijk Nieuw-Vest volop gegraven en gaan de glasvezels kabels onder de grond.

KPN glasvezelnetwerk   

KPN levert op dit moment aan ruim 33% van de huishoudens in Nederland glasvezel en daar komen elk jaar 500.000 nieuwe glasvezel aansluitingen bij. De verwachting is dat in 2024 ruim 50% van Nederland toegang heeft tot glasvezel van KPN. Het jaar erop wil KPN 65% van Nederland toegang kunnen geven tot een glasvezelaansluiting. Het uiteindelijke doel is ruim 80% van Nederland aangesloten te hebben op het glasvezelnetwerk van KPN.

De voordelen van glasvezel ten opzichte van het kopernetwerk is dat de up- en downloadsnelheid gelijk zijn elkaar en glasvezel is stabieler en energiezuiniger.   

Doe de postcodecheck via Glasvezelloket.nl om te kijken of je ook toegang hebt tot glasvezel internet.