Skip to main content
Delta Fiber koploper met supersnel glasvezel

Delta Fiber koploper met supersnel glasvezel

Delta Fiber Nederland staat in de startblokken om glasvezel met de nieuwste technologie uit te rollen in het Zeeuwse Kapelle. Met deze techniek zal het mogelijk zijn om snelheden tot 10 Gigabit te realiseren en zelfs op termijn 25 Gigabit. Later dit jaar zullen de prijzen bekend gemaakt voor abonnementen met 10 Gigabit. Hiermee zullen ze koploper zijn in de telecom markt.

Afgelopen jaren is het dataverkeer  jaarlijks met 40% gestegen bij Delta Fiber en zo kunnen de in de klantbehoefte voorzien van hoogste internet snelheden. Het Finse Nokia is de leverancier van de technologie dat het mogelijk maakt om deze snelheden te realiseren op het glasvezelnetwerk van Delta Fiber Nederland.

Klanten die abonnementen afsluiten met 10 Gigabit snelheid zullen  voorzien worden van de nieuwste model modem voorzien van wifi 6. Wifi 6 verdeelt het verkeer dat aangesloten is op het internet veel beter en ondervind weinig hinder van andere netwerken. Ook werkt het beter bij een afnemende wifi signaal dan de huidige modem standaard.