Skip to main content
Uitzendrechten van Formule 1 te duur voor Ziggo

Uitzendrechten van Formule 1 te duur voor Ziggo

21/05/2021

Ziggo heeft officieel bevestigd dat ze na negen jaar Formule 1 te hebben uitgezonden er een einde zal komen aan het uitzenden van de koningsklasse in de autosport.

Formule 1 is de afgelopen jaren een groot onderscheidend vermogen geweest van het kabelbedrijf ten opzichte van de concurrentie, zoals KPN, T-Mobile en Online.nl. Abonnees van de concurrenten moesten gemiddeld rond de €15,- betalen voor Ziggo Sport Totaal om naar Formule 1 te kunnen kijken. Voor Ziggo klanten zat Formule 1 standaard in het pakket zonder meerkosten. Ziggo heeft te kennen geven dat de uitzendrechten dermate zijn gestegen dat het niet meer mogelijk was om de Formule 1 uitzendrechten te behouden.

Het Zweedse Nordic Entertainment Group lijkt de winnaar die de uitzendrechten van de Formule 1 heeft kunnen bemachtigen voor naar verluidt meer dan 30 miljoen euro per jaar. Er liggen plannen om een speciaal sport betaalzender op te zetten voor de Nederlandse markt genaamd VIAPLAY. Goed ingelichte bronnen in de sportmedia geven aan dat de Scandinavische partij ook aast op de uitzendrechten van de Duitse Bundesliga dat momenteel bij ESPN ligt.  

In de Scandinavische landen Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken is de sport betaalzender VIAPLAY al jaren actief.