Skip to main content
Ziggo en KPN krijgen concurrentie glasvezel Delta Fiber

Ziggo en KPN krijgen concurrentie glasvezel Delta Fiber

26/04/2021

In Noord-Brabant krijgt Ziggo niet alleen concurrentie van glasvezel dat door KPN NetwerkNL wordt aangelegd, maar krijgt het ook met Delta Fiber te maken.

Delta Fiber Nederland heeft bekendgemaakt dat in de gemeenten Moergestel en Haaren wordt begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Delta Fiber Nederland is eigendom van de Zweedse investeerder EQT dat ook als mogelijke overnamekandidaat voor KPN wordt genoemd. In Moergestel en Haaren hebben inmiddels meer dan eenderde van de huishoudens zich bereid verklaard om het huidige abonnement bij bijvoorbeeld Ziggo (kabel) of KPN (koper/DSL) op te zeggen en de overstap naar glasvezel te maken. Wie nu besluit om vaste diensten zoals tv en internet via de glasvezels van Delta Fiber Nederland af te nemen, krijgt het glasvezelaansluitpunt gratis gemonteerd. Bij een later besluit om alsnog glasvezeldiensten af te willen nemen, dient voor de benodigde aansluiting 650 euro betaald te worden.

Serviceproviders

Via het glasvezelnetwerk van Delta Fiber Nederland zijn meerdere serviceproviders voor het leveren van vaste diensten beschikbaar. Inwoners van Moergestel en Haaren kunnen kiezen voor beide EQT dienstenaanbieders Delta en Caiway alsmede de serviceproviders Online.nl (Canal Digitaal) en Helden van Nu.

bron: https://www.totaaltv.nl/nieuws/ziggo-en-kpn-krijgen-concurrentie-glasvezel-delta-fiber/