Skip to main content
Ziggo

Doe de postcode check

meisje schreeuwd dat glasvezelloket de beste vergelijker is small 771967c4
Ziggo

Doe de postcode check

Waarom Ziggo kiezen?

Ziggo is een aanbieder kan kabeltelevisie, internet en mobiele telefonie. Na een fusie van de Nederlandse activiteiten van Liberty Global en Vodafone is het bedrijf VodafoneZiggo tot stand gekomen. In grote delen van Nederland heeft Ziggo een eigen kabel netwerk. Zelf biedt Ziggo geen glasvezel maar met de coaxkabel bieden ze glasvezel-waardige snelheden tot wel 500 Mb/s. In sommige regio’s wordt met een Giga-abonnement snelheden tot 1 Gigabit (1.000 Mb/s) per seconde geboden.

Als je op zoek bent naar een goede alles-in-één internet service provider dan ben je bij Ziggo aan het juiste adres. Met SmartWifi garandeert Ziggo overal in huis perfecte wifi. SmartWifi van Ziggo schakelt automatisch naar de beste frequentie voor het beste signaal. Tevens vind er een schakeling plaats naar het snelste wifi-punt voor de beste verbinding. Je ontvangt bij een Ziggo pakket een gratis Wifi-modem, gratis internetbeveiliging en kunt gebruik maken van 2 miljoen WifiSpots door heel Nederland. 

In 2015 heeft Ziggo hun eigen sportkanaal opgericht, Ziggo Sport, welke gratis wordt aangeboden aan de Ziggo klanten. Zo hoef je niks te missen van de spannendste F1 races en de beste duels van de Premier League, LaLiga, UEFA Champions League en Serie A. Ook bij andere providers kan het Ziggo Sport Totaal pakket afgenomen worden, alleen moet daar wel extra betaald voor worden. Met de Ziggo GO app neem je je TV overal mee naartoe (binnen de EU). 

VodafoneZiggo

De voornaamste reden voor de fusie van Vodafone en Ziggo is om een sterkere concurrent te worden voor bedrijven als KPN en T-Mobile, zo worden abonnementen aangeboden met vast internet van Ziggo en mobiel internet van Vodafone. Een klant kan nu bij VodafoneZiggo bij één partij zowel mobiel als vast internet krijgen.

Klantenservice Ziggo

De klantenservice van Ziggo is van maandag tot en met zondag bereikbaar van 08:00 – 20:00. Ziggo heeft ook een community die helpen met alle vragen. Tevens is er ook een digitale assistent die 24/7 kan helpen bij al je vragen.

 • Internet via de kabel

 • Digitale interactieve televisie

 • TV kijken via app

 • Telefonie (vast bellen)

Advies Glasvezelloket.nl

ziggo logo
Internet 40 MB
12 maanden contract
€ 16,25


 • Actie prijs: € 16,25 p/m
 • Na 6 maanden: € 32,50 p/m
 • Snelheid Down: 40 MB
 • Snelheid Up: 5 MB
 • Aansluitkosten: € 0,-
ziggo logo
Internet & TV
12 maanden contract
€ 21,75

+

 • Actie prijs: € 21,75 p/m
 • Na 6 maanden: € 43,50 p/m
 • Snelheid Down: 40 MB
 • Snelheid Up: 5 MB
 • Aansluitkosten: € 0,-
ziggo logo
Alles-in-1
12 maanden contract
€ 23,-

+ +

 • Actie prijs: € 23,- p/m
 • Na 6 maanden: € 46,- p/m
 • Snelheid Down: 40 MB
 • Snelheid Up: 5 MB
 • Aansluitkosten: € 0,-

  Antwoord op al je vragen over Ziggo

  Hoe kan ik overstappen naar een nieuwe internet service provider?

  Overstappen – Door een postcodecheck te doen via Glasvezelloket.nl kan je alvast kijken welke internet provider bij je past qua internet snelheid, eventueel tv pakket mogelijkheden en natuurlijk qua prijs. Je kunt via de website van een nieuwe provider een internet abonnement af sluiten. De betreffende provider kan de overstap van je huidige provider naar je nieuwe provider volledig afhandelen via de overstapservice. Met de ‘overstapservice’ wordt eigenlijk het minder leuke gedeelte bedoelt, het opzeggen bij je huidige provider. De afhandeling hiervan wordt volledig overgenomen door je nieuwe provider. Vanzelfsprekend kan je dit doen als je geen opzegtermijn meer hebt bij je huidige provider.

  Providers die hier in ieder geval aan mee werken zijn: Online.nl, XS4ALL, Ziggo, KPN, Delta Fiber Nederland, Odido, Youfone, Plinq, Qonnected, Trined en Freedom Internet.

  Waar staat de wifi promise van Ziggo voor?

  Ziggo garandeert overal in huis perfecte wifi. Allereerst zal een klantenservice medewerker op afstand meekijken naar de performance van de wifi in huis, met advies kunnen eventueel verbeteringen doorgevoerd worden. Indien de performance verbeterd kan worden door een nieuwe modem, dan wordt dat opgestuurd. In enkele gevallen is ook de nieuwe modem ook niet toereikend in dat geval zullen er wifi boosters uitkomst bieden.  

  Hoe werkt Ziggo GO en wat zijn de voordelen ervan?

  Door de Ziggo GO -app te downloaden kan je van elk scherm je tv maken. Kijk waar en wanneer je wilt op de scherm (smartphone, tablet, laptop) die je wilt naar je favoriete tv programma’s. Je kunt naar live tv kijken maar kan ook op een later moment met replay tv een programma bekijken. Ook kan je direct of gedownload naar films en series kijken.

  Wat is het verschil tussen kabel en glasvezel?

  Een groot verschil tussen kabel en glasvezel internet is dat het laatste een open netwerk is waardoor meerdere providers hun diensten kunnen leveren via het bestaande glasvezel netwerk wat onder de grond ligt, dit is door de concurrentie positief voor de consument. Bij kabel is er vaak maar één provider actief waardoor de consument alleen bij de betreffende provider diensten kan afnemen. Bij glasvezel ligt de up- en downloadsnelheid bijvoorbeeld bij een gigabit (1.000 Mb/s) gelijk aan elkaar. Bij kabel is de uploadsnelheid vaak een tiende van de downloadsnelheid. 

  Beoordelingen van tevreden klanten

  Didier

  Lang zoeken was niet nodig, Ziggo is de nieuwe leverancier. Gaat simpel via Glasvezel loket

  D.B. Groeneweg

  Ziggo is het geworden, gewoon omdat het goed is en prima prijs heeft.

  KS Kampen

  Alles prima op tijd geleverd. Er zat tussen afgesloten worden van de oude provider naar Ziggo een half uur geen internet.   

  TA Droog

  Snel een monteur gestuurd toen de nieuwe aansluiting niet werkte, goed geregeld.

  Jacqueline Talents

  Ik vond vooral de service van de monteur fantastisch. Hij belde van te voren om de covid maatregelen te bespreken en heeft tijdens het maken van mijn internet gezellig gekletst. Echt een super monteur met hart voor zijn werk.